Vanaemale / For my grandmother

Keegi veel mäletab sellist lõnga nagu Novita Hobby? Ei? Pole ka miskit imestada – tegemist on lõngaga, mille mu ema ca 22 aastat tagasi Saksamaalt tõi. Et lõnga oli ebamäärane kogus – 5 tokki, siis ma kahtlustasin, et mulle sellest ei jätku ja nii saigi see vanaemale, kes on minust tunduvalt pisem, 10 mm varrastega booleroks punutud. Selle järgi. Ilus sai. Ja 1,5 tokki jäi alles ka veel. Sellest saab kunagi ehk miski mütsi teha. Kunagi 😀

Boolero oli siis niisama. Vahepeal oli vanaemal ka 70. sünnipäev. Selleks puhuks tundus täpselt õige muster olevat see, kuna talle meeldivad nööbid varrukatel. Lõngaks originaalilgi kasutatud Drops Cotton Viscose, värviks samblaroheline nr 10. Varras 3 ja 3,5. Nööbid Karnaluksist.

Does anyone remember Novita Hobby? No? Well, I can’t blame you. It is a yarn that my mother brought back from Germany about 22 years ago… As there was a nonspecific amount of it, 5 skeins, I was afraid that it wouldn’t be enough for me. So I decided to knit into a bolero for my grandmother who is significantly smaller using 10 mm needles. I used this as a guide. It came out really nice. And I now have about 1,5 skeins left. Just enough to knit a hat some day. Some day, right 😀

So the bolero was just knit. My grandmother also had her 70th birthday meanwhile. This felt like a particularly good choice as she really likes bottons on sleeves. I used the original Drops Cotton Viscose, colour no 10, moss green. And I used 3 and 3,5 mm needles. Bottons are wooden and bought from Karnaluks.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *